Csenge kalandok

"Ha én írhatnám sorsod könyvét, szíved, lelked vágyát, életed örömét,oly széppé írnám, mint egy tündéri álom, a legboldogabb Te lennél ezen a világon!" 2006. december 18. 16:50: Életünk legszebb napja, 3560 gramm, 51 cm: a legfantasztikusabb paraméterek :)

Így repül az idő:

Lilypie 2nd Birthday PicLilypie 2nd Birthday Ticker

Kedvenc!

Szólj hozzánk! :)

 • Vackor-Levi: Mozgalmas húsvétot volt klassz ajándékokkal!:) R... (2008.03.24. 13:50) Húsvétvasárnap!
 • LiliBogár: Boldog nyuszikát nektek is ;) A nyári ruci igazá... (2008.03.24. 11:21) Tojásfestés
 • Bius,Karina és Judit: Sebaj Anya akinek nem tetszik,nem kér belőle. Az... (2008.03.23. 19:48) Tojásfestés
 • Tannita: Khm khm...Hááát ha Csenge csak kicsit is szerenc... (2008.03.23. 19:35) Tojásfestés
 • tollpihü: reméljük Csenge nem a Te kézügyességedet örökölt... (2008.03.23. 16:15) Tojásfestés
 • Bius,Karina és Judit: Adjon a jó Isten,:) Boldog Ünnepeket!:) Mindenfé... (2008.03.22. 13:36) ...
 • tollpihü: ezt is jó volt olvasni, majd magmutatom Lucának ... (2008.03.22. 11:02) ...
 • Tannita: Bius és Judit! Köszönjük szépen, mi is hasonlók... (2008.03.21. 16:29) Nem"csak" a nyusziról szól!
 • Bius,Karina és Judit: Ez megint nagyon jól sikerült Anita!:) Boldog Hú... (2008.03.21. 15:34) Nem"csak" a nyusziról szól!
 • Tannita: Tollpihe! Köszönöm! Örülök, hogy Te is így látod... (2008.03.21. 12:58) Nem"csak" a nyusziról szól!
 • Utolsó 20

Összes idekatt:

Kreatív Blogger!

Naptár

február 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Archívum

Dumcsisarok

!!!

(c) E blogon található fényképek és írások (egyéb forrás megadásának hiányában) szerzői jogvédelem alatt állnak, melyek a blog szerzőjének engedélye nélkül semmilyen célra nem használhatók fel.

Húsvétvasárnap!

2008.03.23. 14:14 | Tannita | 1 komment

Reggelre a Nyuszi gyakorlatilag telepakolta a lakást. Szinte mindenhol hagyott valami kis ajándékot  (Kinder csoki, tojás) Éééés az ágyadra is tett egy meglepit. IQ Baby és a plédje személyében. Reggel arra ébredtem, hogy a Baby cumisüvegét rázod, illetve a plédet vizsgálgatod nagy figyelemmel. Mintha érezted volna, hogy ez a  nap is kicsit más lesz,  már 8-kor felkeltél, és nem is aludtál vissza. (Ezt én egyáltalán nem bántam.) Miután kivettelek a kiságyból, Apával közösen begyűjtöttétek a Nyuszi ajándékait. Kis játék, gyors reggeli a 2 vagy 3 kindercsoki  után, öltözés csinibe, és irány a begyűjtés nagyszülők.

Mamád, Papád már nagyon vártak. Oda is sok szép ajándékot tett le a Nyuszi. Pl. egy hintát az udvarra,

 

 

 

 

 

 

egy nyári ruhát egy csajos táskát, csokinyuszit, homokozószettet, Csenge feliratú zippzár fityegőt. Csupa csupa fontos dolgot.

 

 

 

 

  

Ebédre a Nagyihoz voltunk hivatalosak. Természetesen ott is járt a Nyuszi. Csokinyuszi, csibe, bárány, éééés egy szuper óra, aminek 6 színes kisegér a lakója. (kéményen bedobhatók oldalán az ajtón kivehetők. nagyon klassz!

 

 

 

 

Holnap délelőtt, amíg Apa a kötelező körét futja, addig Mi szépen  meglátogatjuk a Dédikét a Nagyival, majd ebéd a Mamádéknál, délután pedig Keridék jönnek. 

Címkék: játék húsvét nagymami dédimami papa mama

Tojásfestés

2008.03.22. 15:17 | Tannita | 4 komment

Hát ez az a fantasztikus hagyomány, ami mindig kikezdi a türelmemet.

Évek óta nagy mumus ez a feladat. 1 éve, szerencsémre  még olyan pici voltál, hogy a főtt tojásokra olvasztott hímes fóliával megoldottam a tojásfestést feladatot. Idén már beszereztem a tojásfestéket és a fóliát is, biztos ami biztos.  Hát ezekkel a remekművekkel sem kell beneveznem sehova.

Majd jövőre!!! Jövőre kipróbálom a természetes alapú festést, úgy mint hagyma, cékla, és társaik.

És talán jövőre Te is nagyobb partner leszel, mert idén az volt a munka oroszlánrésze, hogy meggyőzzelek arról, hogy nem kislányom, nem kell kihúzni a festett tojások alól a papírt!

Arról már nem is beszélve, hogy az egész napod a feje tetejére állt.  Fél 11-kor ébredtél, fél 3-kor ebédeltél, és még mindig nem vagy álmos (ami nem is csoda). Félő, hogy estig már nem is nagyon akaródzik az alvás. 

Úgyhogy minden imádott locsolónktól ezúton kérek elnézést a hímes tojások miatt. De nem röhögni, mert 3 órámba került, hogy összehozzam e remekműveket.

Kép nincs, mert nincs!  

Címkék: húsvét tojásfestés

...

2008.03.22. 10:11 | Tannita | 2 komment

Nagyszombaton azonban csönd van. A népi hagyomány a magyarországi templomokban Szent Sírokat állít föl, hogy ott a hívek Jézus életáldozatáról elmélkedjenek. Nagyszombat a Húsvétvasárnap hajnalába torkollik, amikor a keresztény közösségre, és a közösség szándéka szerint az egész világra kiárad a Föltámadás ujjongó öröme. A népi hagyományban ezt a kiáradást fejezi ki a föltámadási körmenet.

 

 

Csupella Barátunknak Nagyon Boldog Hófordulót Kívánunk!

Címkék: húsvét

Nem"csak" a nyusziról szól!

2008.03.21. 10:04 | Tannita | 4 komment

De azért arról is...( Mármint A NYUSZIRÓL )
  
A húsvét, a kereszténység egyik legnagyobb szent ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Húsvét vasárnapja a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte utáni első vasárnap. A tavaszi napéjegyenlőség március 21-én van, ehhez igazodik a húsvét időpontja. Ha a március 21-ei napéjegyenlőség időpontja olyan szombati napra esik amikor éppen holdtölte van, akkor abban az évben a húsvét március 22-én van. Tehát ez a legkorábbi nap, amikor elkezdődhet a húsvét. A csillagászati tavasz kezdetétől a legtávolabbi időpontra eső húsvét vasárnap pedig április 25-e lehet.
2008-ban március 23.-a húsvét vasárnapja.
 

 

Nagypéntek és Nagyszombat!

Az első keresztények Jézus halála és sírban pihenése napját (Nagypéntek és Nagyszombat) liturgia nélküli ünnepként tartották, egész napos szigorú böjtölésben, Jézus szavainak szellemében. Nagypéntek két szempontból is szigorú böjti nap: egyrészt az emberiség bűnei tették szükségessé, hogy Isten a végsőkig adja magát az ember életéért, hogy hitetlensége legmélyén a szenvedésből és a halálból is részt vállaljon. Másrészt Nagypénteken Jézus félelmetesen egyedül maradt. Tanítványai gyáván elhagyták, és ez a mai keresztényeket személyes bűneikre emlékezteti: arra, hogy ezerféle módon ma is megtagadjuk az értünk meghalt, bennünket megváltó Krisztus iránti hűséget.

Nagypénteken nem harangoznak, népiesen szólva a harangok ekkor Rómába mennek, s a szentmise kezdetét kereplővel adják tudtul; minden katolikus templomban fel van ekkor állítva Krisztus koporsója, benne a Megváltó képe vagy szobra.

De azért RÓLUK se feledkezzünk meg:

Lőrinc Pál: Három füles


Három kis nyúl ül a réten.
Mesebeli faluszélen.
Előttük egy halom tojás,
Húsvét táján ez így szokás.

Festék is van jócskán, bőven,
Fut az ecset tekergően.
Tojáson a színes csíkok
Olyan, mint a fürge gyíkok.

Nyúlapó is megjön közbe,
Leül köztük ott a földre.
Nagy bajuszát simogatja,
Tojásokat válogatja.

Szebb az egyik, mint a másik,
Nincsen köztük mely hibázik.
Ügyes ez a három füles,
Nem lesz a tál sehol üres.

Jut is bőven minden házba,
Locsolóknak tarisznyába.
Kinek nem jut fusson ide,
Nyúlapó tesz a zsebibe.
 

Címkék: húsvét

A Kezdetek :-)

2007.08.24. 13:58 | Tannita | Szólj hozzá!

2007.04.06.

Szia Kislányom!

Amikor ezt a naplót elkezdem írni 3 hónapos, 2 hetes és 5 napos vagy!  Itt fekszel mellettem a székedben, és szívod az ujjad (remélem erről leszoksz hamar ). Leírok mindent a az elejétől és mostantól rendszeresen vezetni fogom a naplódat, hogy ha felnősz, Nekünk megmaradj egy kicsit pici babának, és biztos vagyok abban is, hogy majd Téged is érdekelni fog!
Mi apával azon vagyunk, hogy egy kedves és érzékeny kislányt, majd felnőttet neveljünk Belőled, sok szeretettel és gyengédséggel!

Akkor kezdem az elejéről:
2006.12.18.-án, hétfőn délelőtt a Nagymamival elmentünk az Árkádba, hogy csavarogjunk egyet, és vásároljunk. (megjegyzem, ezt elég gyakran tesszük  ) Amikor indultunk haza, a parkolóban ráálltak az autómra és csak segítséggel tudtam kinavigálni a helyéről! Ez elég dühítő volt.  Jól fel is húztam magam! Képzelheted hordónyi hassal morgok, mint a bundáskutya!
Délben, mint mindíg, apa hazajött ebédelni (Remélem, hogy amikor olvasod, ez akkor is így van) Mivel a délelőtti csavargás nagyon kimerített, gondolkodtam, hogy csak másnap (Kedden) megyek a Védőnőhöz. Aztán valami megmagyarázhatatlan oknál fogva, mégis úgy döntöttem, hogy ebéd után elmegyek. Megmérte a súlyom és a vérnyomásom (155/106), ami aggasztotta és megkért, hogy menjek be a kórházba. Én elrohantam apához, aki megpróbálta elérni az orvosomat, de nem járt sikerrel. Megmértük még egyszer a vérnyomásom A Dédikédnél, akkor már magasabb volt. A Déditől elköszöntünk, hogy bemegyünk megméretni a kórházba. Tudtam, sejtettem, hogy baj van, de Neki nem mondtunk semmit, nehogy nagyon megijedjen. (Hajlamos rá) Bementünk a kórházba! A kocsiból hívtuk a Nagymamit, már nem emlékszem, hogy én beszéltem Vele, vagy Apa . De arra igen, hogy én nem akartam (mertem), mert féltem, hogy sírni fogok.
a kórházban, miután megvizsgált egy orvos, apát hazaküldte a csomagomért, ami már össze volt készítve. És még azt is mondta, hogy ma itt nem lesz szülés, csak levisszük a vérnyomást.
Mindenféle vizsgálatokat csináltak. Mire apa visszaért, (természetesen a Nagymamival) már az orvosom is ott volt! Addígra nemhogy levinni nem sikerült a vérnyomásomat, még magasabbra felment!
Az orvos megsimogatta a karomat és azt mondta: "Anita, tudom, hogy nem így terveztük, de kivesszük azt a picit!" És mosolygott. Ez nagyon sokat számított akkor Nekem, és utólag apa mondta, hogy Neki is.
Egy nagyon kedves szülésznő segített felkelni az ágyról, és átkísért a császáros műtőbe. Ott egy szintén kedves doktornő beadta a gerinc érzéstelenítést, ami azért volt nagyon furi, mert megmutatta, hogy "Ide fogok szúrni, ne lepődjön meg!" Persze, annyira várja az ember, hogy vagy befeszíti magát, vagy igenis megijed, megugrik . Na de azért sikerült. nagyon magas vérnyomásom miatt végig kaptam infúzión a vérnyomás csökkentőt, de semmit nem használt , hacsak nem az volt a célja, hogy iszonyú hányingerem lett. Zsibbadt a szám, és már megijedtek a dokik is, hogy baj lesz, de szerencsére nem lett  Hát nem volt egy leányálom, ahogy gyakorlatilag a bordáim közül nyomtak ki. És egyszercsak felemelt a doktor bácsi.
Délután 16.50.-kor megszülettél!  Gyönyörű voltál és nagyon mérges! 
 
Megmutatott, Te jó hangosan kikérted magadnak a kilakoltatást, és el is vittek. Utána már csak a vizsgálatok után hoztak vissza másfél percre, amíg engem stoppoltak össze.

Címkék: apa szülés kórház hétfő